22 iunie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 8462
Sunt posibile scumpiri ale carburanţilor, în medie cu 3%
Foto: uralweb.ru
22 iunie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 8462

Sunt posibile scumpiri ale carburanţilor, în medie cu 3%

Patru companii petroliere mari au notificat Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre faptul că în perioada 19 - 21 iunie curent vor majora preţurile de comercializare cu amănuntul a benzinei, în medie cu 3,1% sau cu 54 bani/litrul, aceasta ajungând să coste în medie 17,8 lei per litru. Totodată, una dintre companii a informat ANRE că va diminua preţul de comercializare a motorinei cu 1,2% sau în medie cu 20 bani/litrul, preţul acestea fiind de 16,25 lei per litru, transmite Radio Moldova Actualităţi.

Companiile petroliere invocă drept cauze principale ale scumpirii benzinei majorarea cotațiilor PLATT'S la produsele petroliere, a preţurilor de import şi a cotelor accizelor la importul acestor produse, precum și deprecierea cursului oficial și comercial al monedei naționale față de dolarul SUA.

Ultima scumpire a carburanților din anul curent a fost operată în luna februarie.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
303 locuitori

Mihălaşa Nouă este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 2 km de oraşul Teleneşti şi la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 303 locuitori. Satul Mihălaşa Nouă a fost întemeiat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.