01 iulie 2015, 14:51 Realitatea moldovenească views 6331
Guvernul suspendă mai multe cheltuieli bugetare
01 iulie 2015, 14:51 Realitatea moldovenească views 6331

Guvernul suspendă mai multe cheltuieli bugetare

Guvernul suspendă mai multe cheltuieli menţionate în bugetul de stat. Anunţul a fost făcut acum câteva minute de premierul interimar, Natalia Gherman.

"Acum câteva zile am solicitat Ministerului Economiei şi Ministerului Finanţelor o informaţie din care reiese că au fost înregistrate creşteri în domenii ca producţia industrială, agricolă, investiţii în active materiale pe termen lung. Totodată, au fost şi lucruri negative precum: cresterea inflaţiei, diminuarea exporturilor şi importurilor. Demisia premierului şi amânarea discuţiilor cu Fondul Monetar Internațional au afectat starea indicatorilor macroeconomici. În acestă situaţie e indicat ca autorităţile să suspende cheltuielile pentru achiziţionarea mărfurilor neesenţiale", a declarat Natalia Gherman.

Totodată, premierul interimar a anunţat că de la bugetul de stat se vor finanţadoar cheltuielile cele mai necesare, care asigură funcționalitatea instituțiilor bugetare, inclusiv salariile personalului, prestările sociale, dar şi plata datoriilor de stat. Pe de altă parte, cheltuielile legate de procurări, reparații și investiții urmează să fie suspendate.

Natalia Gherman a amintit că Guvernul în exercițiu nu poate aduce rectificări la bugetul de stat, iar la această problemă se va reveni după investirea noului Guvern și reluarea consultărilor cu Fondul Monetar Internațional.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Natalia Gherman , guvern , buget , Moldova , economie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.