02 iulie 2015, 10:51 Realitatea moldovenească views 5042
Un an de la ratificarea Acordului de Asociere cu UE
02 iulie 2015, 10:51 Realitatea moldovenească views 5042

Un an de la ratificarea Acordului de Asociere cu UE

2 iulie 2014 - zi istorică pentru Moldova. Acum un an, deputații au ratificat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Acest eveniment a pus începutul unei noi etape de dezvoltare a ţării.

"Pentru ratificarea Acordului de Asociere a Moldovei cu Uniunea Europeană au votat 59 de deputaţi. Vă aduc cele mai sincere felicitări şi să ne fie într-un ceas bun."

Acordul de Asociere a Moldovei cu Uniunea Europeană a fost ratificat în toamna anului trecut şi de către Parlamentul European.

Pentru a intra în vigoare, documentul are nevoie însă de votul tuturor statelor membre ale UE.

Până acum, documentul a trecut prin parlamentele a 24 de ţări şi urmează să fie ratificat de Austria, Grecia, Italia şi Spania. Având în vedere procesul îndelungat de ratificare, a fost luată decizia de aplicare, cu titlu provizoriu, din 1 septembrie 2014, a unor părţi din Acord.

Documentul prevede principiile generale privind cooperarea cu Uniunea Europeană, asigurarea unei justiţii eficiente, dreptul la libera circulaţie, cooperarea economică, dar şi un şir de protocoale.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Moldova , UE , acord

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1856
Populația:
11192 locuitori

Basarabeasca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Basarabeasca. Amplasat în lunca rîului Cogîlnic şi Larga e situat la 101 km de Chișinău şi este un important nod feroviar în sud-estul republicii. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Basarabeasca constituie 11 192 locuitori. Localiatea Basarabeasca a fost înfiinţată în anul 1856 de către autorităţile Imperiului Rus, ca colonie evreiască, cu denumirea Romanovca.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.