02 iulie 2015, 17:09 Realitatea moldovenească views 7882
Cursul Intel® Teach Essentials pentru profesorii moldoveni
Foto: edu.md
02 iulie 2015, 17:09 Realitatea moldovenească views 7882

Cursul Intel® Teach Essentials pentru profesorii moldoveni

Un grup de profesori de la Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă" din Chișinău, Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălți, Universitatea de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău) au participat, în perioada 22-26 iunie, la cursurile de formare a formatorilor organizate în cadrul programului Intel®Teach Essentials.

Participanții la curs au obținut certificate în baza cărora vor putea instrui studenții de la specialitățile pedagogice și realiza formarea continuă a cadrelor didactice conform programului Intel®Teach Essentials. Programul Intel®Teach Essentials este unul dintre cele șase programe Intel, fiind specializat pe formarea continuă în domeniul utilizării TIC în educaţie. Programul se implementează la nivel mondial şi este destinat dezvoltării profesionale a cadrelor didactice, ajutîndu-i să-şi dezvolte abilităţile de predare/învăţare/evaluare asistată de calculator.

La instruire au participat 24 de profesori. Activitățile de formare sînt desfăşurate în baza Acordului de parteneriat dintre Ministerul Educației și compania Intel, semnat în anul 2012.

Sursa: www.edu.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.