31 iulie 2015, 10:32 Realitatea moldovenească views 6770
Scumpirea pîinii este inevitabilă
31 iulie 2015, 10:32 Realitatea moldovenească views 6770

Scumpirea pîinii este inevitabilă

Pregătiţi-vă pentru noi creşteri de preţuri. După ce acum câteva zile mai mulţi producători au declarat că scumpirea pîinii este inevitabilă, astăzi şi administraţia principalului combinat de panificaţie din ţară, „Franzeluţa", a anunţat că a demarat procesul de revizuire a preţurilor.

„Suntem cu toţii afectaţi de aceste majorări. Vom avea consumuri suplimentare de 14 milioane de lei. Dacă astăzi în costul pîinii, cheltuielile pentru energetică sunt în jur de opt procente, odată cu majorarea tarifelor pot să se ridice cu 11 procente. Acum facem calculele respective până la începutul lunii. Pe data de trei, patru, vom şti clar. Pierderile vor creşte. Noi nu dorim ca întreprinderea să falimenteze. Pentru aceasta vor fi făcute careva modificări la începutul lunii", a menţionat directorul „Franzeluţa", Victor Cojocaru.

Responsabili din cadrul întreprinderii spun că scumpirile sunt determinate de creşterea tarifului pentru energie electrică şi gaze naturale şi vor fi anunţate în cîteva zile.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

Franzeluţa , Moldova , preţ , pîine

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1454
Populația:
5640 locuitori

Lăpuşna este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lăpuşna, Anini și Rusca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5640 de oameni. Satul Lăpușna a fost menționat documentar în anul 1454.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.