31 iulie 2015, 14:40 Realitatea moldovenească views 3211
Fermierii moldoveni vor primi 6 milioane de dolari
Foto: inforu.md
31 iulie 2015, 14:40 Realitatea moldovenească views 3211

Fermierii moldoveni vor primi 6 milioane de dolari

26 de grupuri de producători au fost acceptate spre finanţare şi vor primi granturi în valoare totală de 6 milioane de dolari pentru realizarea proiectelor investiţionale în cadrul proiectului Agricultură Competitivă în Moldova.

Şapte grupuri de producători au participat deja la al treilea apel de granturi, desfăşurat în perioada aprilie-iunie 2015. Astfel, datorită acestei investiţii în Republica Moldova vor apărea încă şapte frigidere cu capacităţi de păstrare de la 170 pînă la 1500 de tone, în Ialoveni, Căuşeni, două în Edineţ, Cahul, Ungheni şi Hînceşti.

Programul de granturi pentru infrastructura post-recoltă „Accesul la pieţele de desfacere" al proiectului Băncii Mondiale „Agricultura Competitivă în Moldova" (MAC-P) a fost lansat în 2014, fiind organizate 3 runde de selectare a dosarelor, la care au participat 29 cooperative de întreprinzători agricoli, acceptaţi spre finanţare fiind 26 de grupuri din 14 raioane ale ţării. Conform datelor deja 13 grupuri de producători agricoli au primit suportul financiar nerambursabil în valoare de 3,2 milioane de dolari.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

agricultura , fermieri , proiect , Moldova , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
499 locuitori

Lupa-Recea este un sat din cadrul comunei Codreanca, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. Satul Lupa-Recea a fost menționat documentar în anul 1431. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.