13 august 2015, 09:30 Realitatea moldovenească views 7180
Modificări la susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere
13 august 2015, 09:30 Realitatea moldovenească views 7180

Modificări la susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere

Candidaţii la obţinerea permisului de conducere vor avea dreptul să parcurgă o distanta de circa 100 de metri „de probă", fără a fi penalizaţi pentru încălcările şi greşelile comise. Practica se instituie din 13 august, transmite IPN.

Conducerea „de probă" la examinare se acordă atât în cazul utilizării autovehiculelor ÎS „Registru", cât şi a automobilelor şcolilor auto. Într-un comunicat de presă remis de întreprindere se menţionează că măsura este luată dat fiind faptul că la susţinerea probei practice a examenului auto mulţi candidaţi se simt nesiguri, aflându-se pentru prima data la volanul unui automobil necunoscut.

O altă modificare aprobată prevede că persoanele care deţin permis de conducere cu menţiunea dreptului de a conduce doar autovehicule cu cutie de viteze automată pot obţine excluderea acestei menţiuni în cazul susţinerii probei practice a examenului pe un autovehicul cu cutie de viteze mecanică.

Sursa: www.ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2750 locuitori

Năvîrneţ este un sat şi comună din raionul Făleşti. Năvîrneţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2750 de oameni. Satul Năvîrneţ a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.