25 august 2015, 15:59 Realitatea moldovenească views 7199
Reguli NOI pentru numirea directorilor de şcoli şi a adjuncţilor
25 august 2015, 15:59 Realitatea moldovenească views 7199

Reguli NOI pentru numirea directorilor de şcoli şi a adjuncţilor

Managerii instituţiilor de învăţământ general şi adjuncţii lor vor fi aleşi în baza unor concursuri organizate de direcţiile locale de învăţământ. Anunţul a fost făcut, astăzi, de către ministrul Educaţiei, Corina Fusu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Concursurile de angajare a directorilor de şcoli şi adjuncţilor acestora urmează a fi organizate până în 23 septembrie.

"În situaţia creată, Regulamentul cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director şi director adjunct în instituţiile de învăţământ general deleagă atribuţiile Inspectoratului Naţional Şcolar Ministerului Educaţiei. Or, Codul Educaţiei prevede descentralizareaînvăţământului general şi delegarea atribuţiilor autorităţilor publice locale", a explicat Corina Fusu.

Experţii în politici educaţionale consideră însă că noile modificările sunt pripite.

"Trebuie să vedem cine sunt oamenii aceştia care vor realiza, ce interese au, ce poziţii au, chiar politică. Pentru că şi aici politicul va fi cel care va lua superioritate. Şi iarăşi din nou ne pomenim că această obiectivitate în promovarea directorilor va fi la nivelul la care a fost", a declarat conferenţiarul universitar, Ludmila Bolboceanu.

La mijlocul lunii august, Ministerul Educaţiei a început consultările publice pentru modificarea regulamentului cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursurilor de angajare a managerilor din învăţământul general.

Actualul regulament a fost elaborat la începutul anului de echipa condusă de fostul ministru Maia Sandu.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1532
Populația:
3620 locuitori

Cociulia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Cociulia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3620 de oameni. Satul Cociulia a fost menționat documentar în anul 1532.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.