16 septembrie 2015, 10:15 Realitatea moldovenească views 6923
17 septembrie – zi de doliu național
16 septembrie 2015, 10:15 Realitatea moldovenească views 6923

17 septembrie – zi de doliu național

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret prin care ziua funeraliilor actorului Mihai Volontir, 17 septembrie, este declarată zi de doliu național, în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a remarcabilului actor, promotor activ al valorilor naționale și culturale, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova, regizor și interpret de muzică.

Potrivit decretului prezidențial, citat de IPN, pe data de 17 septembrie în toate localitățile Republicii Moldova drapelele de stat vor fi arborate în bernă, iar la ora 12.00 se va păstra un moment de reculegere. Instituția Publică a Audiovizualului Compania Teleradio-Moldova va transmite în direct funeraliile și ceremonia de înmormântare a actorului Mihai Volontir.

Se recomandă autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe pe 17 septembrie a.c. la desfășurarea acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și televiziune să țină cont de specificul zilei de doliu la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

doliu , Moldova , Mihai Volontir

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1657
Populația:
50100 locuitori
Logo

Rîbnița este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul este situat la o distanță de 130 km de Chișinău. Populaţia orașului Rîbnița constituia 50 100 oameni în anul 2010. Localitatea Rîbnița a fost menționată documentar în anul 1657.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.