17 septembrie 2015, 17:23 Realitatea moldovenească views 8318
Prim-ministrul Rusiei și-a exprimat condoleanțele cu privire la trecerea în neființă a lui Mihai Volontir
17 septembrie 2015, 17:23 Realitatea moldovenească views 8318

Prim-ministrul Rusiei și-a exprimat condoleanțele cu privire la trecerea în neființă a lui Mihai Volontir

Prim-ministrul rus, Dimitri Medvedev, și-a exprimat condoleanțele pentru familia și prietenii lui Mihai Volontir, menționînd marele talent și personalitatea strălucitoare a actorului. Această informație constituie conținutul telegramei postate astăzi pe site-ul Guvernului Federației Ruse.

"El a jucat o mulțime de roluri în teatru și cinematografie. Dar cel mai important rol, care i-a marcat cu adevărat destinul, făcîndu-l iubit și popular a fost rolul său celebru, cel al țiganului Budulai. El știa sincer și pătrunzător să transmită larghețea sufletului, să creeze o imagine aproape și ușor de înțeles pentru fiecare om, să-și înzestreze personajele cu un farmec aparte, cu un simț al dreptății și al propriei demnități. Așa era Mihail Ermolaevici și pe ecran, și în viață. Tot astfel va rămâne el și în inimile tuturor acelora care l-au cunoscut și l-au admirat. Va ramane veșnic în amintirea noastră", a scris șeful Cabinetului de Miniștri Rusiei în telegramă.

Actorul Mihai Volontir a murit pe 15 septembrie, la vîrsta de 82 de ani. El a devenit cunoscut grație filmelor: "În zona de atenție specială", "Manevra de răspuns", "Dimitrie Cantemir", o popularitate deosebită i-au adus rolurile centrale din serialele de televiziune "Țiganul" și "Întoarcerea lui Budulai". Pentru meritele sale deosebite el a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Republicii Moldova − Ordinul Republicii.

Sursa: rtr.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
254 locuitori

Floricica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cantemir și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 254 locuitori. Satul Floricica a fost înființat în anul 1946.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.