29 noiembrie 2011, 15:12 Realitatea moldovenească views 4787
29 noiembrie 2011, 15:12 Realitatea moldovenească views 4787

Pavel Grigorciuc – Tineretul preferă internetul

Tînăra generaţie nu se abonează la mass-media tradiţională, ia toată informaţia din reţeaua Internet, a declarat vineri la conferinţa de presă de la reprezentanţa ARŞI RIA Novosti în RM şi AŞ Novosti-Moldova „FMMEA-2011: media şi sfidările lumii contemporane adresate comunităţii informaţionale” bloggerul Pavel Grigorciuc.

Grigorciuc consideră că tînăra generaţie se interesează puţin de mass-media tipărită, de emisiunile politice televizate, află toată informaţia de pe Internet. El a menţionat de asemenea că în primul rînd tineretul deschide siteurile reţelelor sociale, apoi diverse bloguri şi în ultimul rînd siteurile informaţionale.

„Bloggerii nu sînt jurnalişti profesionişti – este un fapt, dar din fericire sau spre regret, acel stil şi gen, prin care ei expun informaţia, este mai popular în rîndurile tineretului de astăzi”, - a menţionat Grigorciuc.

El şi-a expus opinia şi în legătură cu evoluţia raperului rus Dino MC, care în formă de recitativ a citit ştiri pe siteul RIA Novosti. „Eu personal voi saluta faptul, dacă această se va produce şi pe siteul AŞ Novosti-Moldova şi consider că seriozitatea unora din mediile moldoveneşti de informare trebuie înlăturată şi apropiate de tineret, apelînd, spre exemplu, la metodele bloggerilor”, - a spus Grigorciuc.

„Graţie evoluţiei acestui raper rus, după părerea mea, siteul RIA Novosti a acumulat un număr mare de vizite şi de asemenea tineretul s-a familiarizat cu un siteu informaţional serios, ceea ce este un mare plus”, - a specificat Pavel Grigorciuc.

În final el a menţionat că FMMEA-2011 a lăsat o impresie foarte bună, deoarece „graţie acestui forum jurnaliştii şi bloggerii din diferite ţări au reuşit să se întîlnească şi să comunice la teme importante pentru dînşii”.

 

 Sursa: newsmoldova.md 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
3200 locuitori

Lunga este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Lunga este este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga alcătuia 3200 de oameni în anul 2011. Satul Lunga a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.