29 septembrie 2015, 10:04 Realitatea moldovenească views 8003
Renato Usatii: Occidentul promovează crearea unui nou partid în Moldova, în frunte cu Maia Sandu
29 septembrie 2015, 10:04 Realitatea moldovenească views 8003

Renato Usatii: Occidentul promovează crearea unui nou partid în Moldova, în frunte cu Maia Sandu

Occidentul promovează crearea în Moldova a unui nou partid proeuropean de dreapta, al cărui lider să devină Maia Sandu, a spus luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Politicianul a menţionat că proiectul nu prevede participarea la acesta nici a PLDM, PDM şi PL, aflate în prezent la guvernare, nici a liderilor Platformei „DA", care intenţionează să creeze un nou partid de dreapta, care va promova valorile europene.

"Partenerii occidentali au dat de înţeles liderilor PLDM, PDM şi PL că nu vor mai conlucra cu ei. De aceea ei sînt ca pe ace acum. Din acest motiv, şi şmecherul de la Colonița, Mihai Ghimpu, a venit cu declaraţia că nu are nimic împotriva alegerilor anticipate. Şi nici liderii Platformei „DA" nu vor fi incluşi în proiect. Ei stau pe banca de rezervă şi, în cel mai bun caz, vor fi în a doua parte a listei noului partid. În rîndurile acestuia sînt selectaţi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi structurilor de stat, care au o reputaţie impecabilă. Cunosc numele a opt dintre aceştia. Este clar că, dacă vor avea loc alegeri, acest partid de dreapta va intra în parlament. Nu se ştie doar dacă va acumula majoritatea", a spus Usatîi, adăugînd că, potrivit datelor sale, pînă la sfîrşitul săptămînii, din PLDM vor pleca unu sau doi deputaţi.

"Atunci problema majorităţii în coaliţia de guvernare va fi discutată diferit (AIE-3 acum are simpla majoritate aritmetică – 51 de mandate de deputat). În acest caz Guvernul va pierde sprijinul majorităţii parlamentare. Cred că aceasta se va întîmpla pînă la sfîrşitul săptămînii curente, deoarece nici noi nu stăm cu mîinile în sîn", a spus Usatîi.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

Renato Usatii , Maia Sandu , partide

Comentarii

 (1)
  • #1 Evgenii Răspunde Citează selecţia
    Наша Мая, тоже с румынским уклоном . Лучшее что можно сделать - избавится от неё пока не поздно . Этот чирь создаст большие проблемы потом .
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1769
Populația:
12300 locuitori

Slobozia este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 12 km de municipiul Tiraspol și la 88 km de Chișinău. Conform recensămîntului din 2004 orașul avea o populație de 12 300 locuitori. Orașul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.