05 noiembrie 2015, 11:04 Realitatea moldovenească views 4791
Lista instituțiilor de învățămînt care au dreptul să organizeze studii de doctorat
05 noiembrie 2015, 11:04 Realitatea moldovenească views 4791

Lista instituțiilor de învățămînt care au dreptul să organizeze studii de doctorat

Guvernul în exercițiu a aprobat astăzi hotărîrea privind acordarea dreptului de organizare a studiilor superioare de doctorat unui număr de 11 instituţii de învăţămînt superior, 10 consorţii naţionale, un consorţiu internaţional şi trei parteneriate, prin autorizarea de funcţionare provizorie a 43 de şcoli doctorale şi programelor de doctorat ale acestora, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare și relații cu presa al Executivului.

Acestea au fost selectate de Agenția Națională de Asigurare a Calității Învățămîntului Profesional (ANACIP) în urma evaluării celor 46 de dosare depuse în acest sens. Principalele argumente formulate de experţii evaluatori ce au stat la baza deciziei de respingere a autorizării de funcţionare a trei şcoli doctorale şi a unor programe de doctorat, se referă la un număr insuficient de titulari pentru a coordona activitatea doctoranzilor, lipsa continuităţii licenţă-masterat-doctorat, precum şi depunerea unor dosare incomplete.

Acordarea dreptului instituțiilor de învățămînt privind organizarea studiilor de doctorat are loc conform prevederilor stipulate în Codul Educației și a altor acte normative conexe.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

guvern , învăţămînt , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
79 locuitori

Vancicăuţi este un sat din cadrul comunei Cepeleuți, raionul Edineț. Satul Vancicăuți este situat la o distanță de 27 km de orașul Edineț și la 226 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 79 de oameni. Satul Vancicăuți a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.