06 noiembrie 2015, 16:15 Realitatea moldovenească views 5456
Vom plăti curentul la tarifele din iulie
06 noiembrie 2015, 16:15 Realitatea moldovenească views 5456

Vom plăti curentul la tarifele din iulie

De luni intră în vigoare tarifele pentru curent, majorate în iulie 2015 de ANRE.

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) consideră că nu există temei pentru revizuirea hotărârilor sale din 17 -18 iulie 2015, după ce mai multe companii de audit au justificat necesitatea scumpirilor.

ANRE notează că va purcede la identificarea unei formule optimale de recuperare etapizată a devierilor tarifare înregistrate în anii precedenți de către furnizorii de energie electrică, formulă care să aibă un impact cât mai mic asupra consumatorilor, se spune într-un comunicat ANRE.

Totodată, ANRE informează că luni, 9 noiembrie 2015, va veni cu unele precizări în ceea ce priveşte noile tarife la gazele naturale aprobate prin hotărârea sa din 18 iulie 2015, hotărâre care ulterior a fost suspendată până la 15 noiembrie curent.

Amintim că, la mijlocul lunii iulie, tarifele pentru energia electrică au fost majorate de la 1 leu şi 71 de bani până la 2 lei şi 23 de bani pentru un kilowatt-oră, pentru consumatorii "RED Nord", iar pentru cei deserviţi de RED Nord-Vest - de la 1 leu şi 73 de bani până la 2 lei şi 33 de bani.

Tariful pentru electricitatea furnizată consumatorilor de RED Union Fenosa a fost stabilit la 2,157 lei/kWh. Creșterea a fost de 37 procente, de la 1,58 lei/kWh.

Ulterior, ANRE a suspendat decizia de majorare a tarifelor şi a solicitat un audit al cheltuielilor furnizorilor, pentru a elimina suspiciunile privind corectitudinea stabilirii tarifelor.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

energie electrică , tarife , ANRE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1010 locuitori

Drăguşeni este un sat din cadrul comunei Rădeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Drăguşeni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.