18 noiembrie 2015, 09:29 Realitatea moldovenească views 8756
Înghețata din Moldova cucerește Africa și Asia
18 noiembrie 2015, 09:29 Realitatea moldovenească views 8756

Înghețata din Moldova cucerește Africa și Asia

Înghețata fabricată în Moldova îi cucerește nu numai pe amatorii de dulce de la noi din țară, dar și pe cei de peste hotare. Astfel, desertul produs de Fabrica de Înghețată „Sandriliona" din orașul Ialoveni îi îndulcește și pe consumatorii din Africa și Asia, informează NOI.md.

Circa 70% din volumul produs de fabrica din Ialoveni este exportat în Asia și Africa și doar 30% din acesta ajunge în magazinele din Moldova. În luna martie a anului 2005, înghețata moldovenească a ajuns pe piața din Irak, în 2006 – în Senegal și Ghana, iar în 2009 cucerește piața din Cote d'Ivoire.

„Aceasta este cea mai mare bucurie și cea mai mare diplomă de laudă și pentru companie, și pentru angajații fabricii. Africa pentru noi este o piață în curs de dezvoltare. În Irak, înghețata ajunge prin intermediul camioanelor frigorifice ale companiei, iar spre Africa, înghețata pleacă pe mare, din Odessa. Traseul ia aproximativ 40-50 de zile, pentru că vasul este nevoit să ocolească întregul continent african, dat fiind că în Europa, exportul și tranzitul de produse animaliere pe cale maritimă sînt interzise", a declarat directorul Fabricii, Vitalie Frăsineanu, într-un interviu acordat portalului diez.md.

Potrivit sursei citate, nu există nicio diferență între înghețata pentru piața internă și țările din Africa sau Asia: „Este același produs, care merge din același stoc și poate fi mîncat și la Dakar, și la Bagdad și la Strășeni".

Numele „Sandriliona" a fost prescurtat pentru piața de export în „Sandra", deoarece străinilor le este mai greu să rostească denumirea integrală.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , producere , Asia , Africa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
911 locuitori

Răzălăi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Răzălăi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 911 oameni. Localitatea a fost fondată la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.