20 noiembrie 2015, 11:48 Realitatea moldovenească views 6750
Consumatorii casnici vor plăti mai puţin pentru gazul natural
20 noiembrie 2015, 11:48 Realitatea moldovenească views 6750

Consumatorii casnici vor plăti mai puţin pentru gazul natural

Consumatorii casnici vor plăti mai puţin pentru gaz. Asta dacă vor fi scutiţi de taxa pentru tranzit, care se regăseşte în tarif. Un proiect de lege în acest sens, elaborat de deputatul liberal-democrat Ştefan Creangă, va fi examinat astăzi de către Parlament.

Prin acest document, urmează să fie anulat amendamentul din vara anului 2014, propus de fostul parlamentar PLDM Simion Furdui.

Iniţiativa deputatului, care a deţinut şi funcţia de şef al întreprinderii "Moldovagaz", a dus la majorarea tarifului pentru consumatorii casnici cu aproximativ 5 la sută.

Potrivit experţilor din domeniu, din cauza acestui amendament, moldovenii sunt nevoiţi să achite un preţ mai mare pentru gaze. Un simplu calcul arată că, zilnic, consumatorii plătesc suplimentar câte 800 de mii de lei pentru a acoperi cheltuielile de transportare a gazelor spre unele ţări din Europa.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

gaz , tarife , consumatori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1756
Populația:
2627 locuitori

Micăuţi este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gornoe și Micăuţi. Localitatea se află la distanța de 52 km de orașul Strășeni și la 25 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2627 oameni. Satul Micauți a fost menționat documentar în anul 1756.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.