04 decembrie 2015, 11:48 Realitatea moldovenească views 4977
Consiliul de administraţie al ANRE a fost revocat
04 decembrie 2015, 11:48 Realitatea moldovenească views 4977

Consiliul de administraţie al ANRE a fost revocat

Directorii Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică, care constituie Consiliul ei de Administraţie, au fost revocaţi din funcţie cu majoritate de voturi ale deputaţilor prezenţa la şedinţa Parlamentului de joi, 3 decembrie 2015. Parlamentarii au susţinut proiectul de hotărâre de abrogare a hotărârilor Parlamentului privind desemnarea Consiliului de Administraţia al ANRE, adoptate în 2013. Iniţiativa a fost înaintată de fracţiunea Partidului Socialiştilor.

Unul dintre autorii iniţiativei, deputatul Vasile Bolea, a comunicat în plen că au fost comise devieri de la legislaţie la numirile anterioare ale directorilor consiliului de administrare al ANRE, toţi patru fiind numiţi pe un termen de şase ani pe când trebuiau doi să fie numiţi pentru patru ani şi alţii doi – pentru doi ani.

Deputatul democrat, Sergiu Sârbu, a spus că înţelege că norma legală se referă la prima componenţă a consiliului de administraţie al ANRE nu şi la cele care urmează. La prima numire norma a fost respectată, iar logica acestei prevederi a fost pentru ca ulterior directorii ANRE să fie schimbaţi pe rând, nu toţi odată.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus că i se pare ilegală o astfel de decizie, deoarece efectele juridice ar putea fi foarte stranii. Anterior, Candu a întrebat autorii ce se întâmplă cu salariile ridicate de directorii ANRE şi cu deciziile luate de ANRE din 2013 până în prezent?

Potrivit hotărârii, urmează anunţarea unui concurs nou de selectare şi,ulterior, de numire în funcţii a directorilor ANRE.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

ANRE , demisie , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1466 locuitori

Vulpești este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1466 de oameni. Satul Vulpești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.