09 decembrie 2015, 17:35 Realitatea moldovenească views 6106
Concurs de selectare a școlilor din țară pentru dotarea cu seturi de robotică
09 decembrie 2015, 17:35 Realitatea moldovenească views 6106

Concurs de selectare a școlilor din țară pentru dotarea cu seturi de robotică

În cadrul proiectul USAID de Competitivitate se anunță concursul de selectare a 8 instituții din învățămîntul gimnazial și liceal pentru dotarea cu seturi de robotică LEGO MINDSTORMS EV3. Dotarea instituţiilor cu seturi de robotică se desfăşoară în contextul Programului „ROBOCLUB" şi a introducerii Roboticii în calitate de disciplină opţională în programul şcolar.

Instituțiile interesate să participe la concurs vor completa formularul de aplicare pînă la data de 18 decembrie 2015.

În formular se vor completa date despre instituția de învățămînt și date despre cadrul didactic care va preda cursul de robotică în cazul selectării instituției. Acesta poate fi profesor de informatică, fizică sau matematică.

La selectarea candidaților se va ține cont de următoarele criterii:

# Numărul de elevi care își fac studiile în instituția de învățămînt;
# Motivația și disponibilitatea profesorilor de a dedica timpul pentru orele de robotică.

# Participarea anterioară la cursurile de pregătire a profesorilor în domeniul roboticii. (Experiența anterioară în domeniul roboticii este binevenită, dar nu este obligatorie);
# Alte informații suplimentare.

Programul de studiere a roboticii „ROBOCLUB" a fost lansat în Republica Moldova în martie 2014 cu sprijinul financiar al USAID, în parteneriat cu Ministerul Educației, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (ATIC) și compania StarNet. În prezent cursurile de robotică se predau în 10 instituții și sunt frecventate de peste 250 de elevi.

Programul este o iniţiativă educaţională bazată pe utilizarea roboţilor LEGO MINDSTORMS EV3. În cadrul ROBOCLUB elevii învaţă să construiască şi să programeze roboţi, astfel încât aceştia să realizeze sarcini de o complexitate din ce în ce mai avansată.

Robotica oferă un mod interesant de studiere a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, totodată inspirându-i pe elevi să urmeze o carieră în aceste domenii. Învățarea roboticii este un proces care permite dezvoltarea creativității, gândirii critice, capacitații de inovare și acumulare a experienței în mai multe domenii și tehnologii.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

concurs , scoala , robot

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
890 locuitori

Paşcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Paşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 890 de oameni. Satul Paşcani a fost menționat documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.