14 decembrie 2015, 11:57 Realitatea moldovenească views 5273
Guvernul a dispus construcţia locuinţelor de serviciu pentru militarii Armatei Naţionale
14 decembrie 2015, 11:57 Realitatea moldovenească views 5273

Guvernul a dispus construcţia locuinţelor de serviciu pentru militarii Armatei Naţionale

Cabinetul de miniştri în exerciţiu a aprobat Regulamentul cu privire la modul de acordare a locuinţelor de serviciu administrate de către Ministerul Apărării şi unităţile militare ale Armatei Naţionale.

Potrivit Regulamentului, spaţiul locativ de serviciu destinat pentru cazarea personalului din cadrul acestei structuri pe perioada de îndeplinire a serviciului militar, pe durata contractului de muncă sau de exercitare a funcţiei, în cazul lipsei unui loc permanent de trai în garnizoana unde își satisface serviciul militar.

Documentul stabileşte modalitatea de acordare, evidenţa spaţiului locativ de serviciu, precum şi plata pentru chirie, serviciile comunale, dar şi drepturile şi obligaţiile părţilor.

Scopul proiectului este de transpune în practică politicile de protecţie socială a militarilor Armatei Naţionale şi a membrilor familiilor lor, prin asigurarea cu spaţiu locativ de serviciu.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

apartament , militari , construcție , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1842
Populația:
1574 locuitori

Ilenuţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Ilenuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1574 de oameni. Satul Ilenuţa a fost menționat documentar în anul 1842.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.