18 decembrie 2015, 12:33 Realitatea moldovenească views 5486
Au fost premiați cei mai buni jurnalişti în anul 2015
18 decembrie 2015, 12:33 Realitatea moldovenească views 5486

Au fost premiați cei mai buni jurnalişti în anul 2015

Clubul de presă din Chişinău - Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei - a premiat jurnaliştii anului 2015, în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediţia a XXI-a, organizată pe 17 decembrie.

Natalia Morari, moderatoarea emisiunilor „Politica" şi „Interpol" de la postul de televiziune TV7, a luat premiul la categoria interviu. Aceasta a menţionat că anul 2015 este un an trist pentru jurnaliştii independenţi din Republica Moldova, dar că aceştia trebuie să se solidarizeze şi să demonstreze că „nu mor caii când vor câinii".

Jagland Thorbjorn, secretarul general al Consiliului Europei, a primit premiul pentru abordarea tematicii politice atunci când a declarat că Republica Moldova este un stat capturat.

Inna Kâvârjâk, de la portalul Newsmaker.md, a luat premiul pentru abordarea tematicii economice. Jurnalista a spus că va continua să scrie la fel de bine pe tematica economică şi financiară şi speră că în curând va fi publicată investigaţia sa referitor la „furtul miliardului" de unde cititorii vor putea afla unde totuşi au plecat banii din sistemul bancar al Republicii Moldova.

RISE Project Moldova a luat premiul pentru cea mai bună investigaţie jurnalistică „PlahotniukLeaks". Jurnalistul Vitalie Hadei de la Ziarul Naţional a primit premiul pentru mediatizarea tematicii sportive. Proiectul TV „Pur şi Simplu" al postului de radio Europa Liberă a primit premiul pentru abordarea tematicii culturale.

Natalia Petrusevici, de la Ziarul „SP" din Bălţi, a primit premiul pentru abordarea tematicii sociale. Lilia Curchi de la revista „Natura" a ridicat premiul pentru abordarea tematicii ecologice. Fotoreporterul Andrei Mardari a primit premiul la categoria jurnalism foto.

În cadrul Galei, de asemenea, au fost acordate şi trei premii speciale. Speranţa anului 2015 a fost numită Livia Goncear-Pânzari de la Radio Moldova. Menţiunea pentru cea mai bună campanie socială a fost acordată postului Pro TV Chişinău pentru campania „Dăruieşti şi câştigi!". Iar pentru promovarea diversităţii în mass-media a fost premiată Ecaterina Terzi reporteră a IPNA Teleradio-Moldova în UTA Gagauz-Yeri.

Ludmila Andronic, preşedinta Consiliului de Presă, a acordat premiul special în domeniul eticii jurnalistice postului de radio Europa Liberă menţionând că timp de mai mulţi ani acesta reprezintă un exemplu de etică jurnalistică în Moldova. Ludmila Andronic a subliniat că premiul pentru jurnalismul politic pleacă din ţară anume fiindcă nu s-a putut găsi un candidat de aici care să fi corespuns tuturor criteriilor.

Gala Anuală a Clubului de Presă s-a desfăşurat cu sprijinul financiar al Misiunii OSCE în Moldova.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

jurnalist , premiu , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2750 locuitori

Năvîrneţ este un sat şi comună din raionul Făleşti. Năvîrneţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2750 de oameni. Satul Năvîrneţ a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.