30 decembrie 2015, 15:01 Realitatea moldovenească views 6228
Utilizarea ardeziei în construcții va fi interzisă
30 decembrie 2015, 15:01 Realitatea moldovenească views 6228

Utilizarea ardeziei în construcții va fi interzisă

Parlamentul a aprobat astăzi în prima lectură proiectul de lege care interzice utilizarea foilor de ardezie în construcții. O serie de amendamente în acest sens au fost operate la Legea privind protecția mediului înconjurător și Legea privind protecția aerului atmosferic, informează NOI.md.

Prin această inițiativă, Ministerul Mediului își propune să interzică producția, importul, vînzarea și folosirea în procesele tehnologice a unor materiale de construcție care conțin azbest, plumb, arseniu și alte substanțe recunoscute nocive de convențiile internaționale în domeniu.

Potrivit ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, materialele de construcție cu conținut de azbest deja folosite vor putea fi utilizate pînă la expirarea termenului de exploatare.

„Produsele de construcție și alte articole care conțin azbest care au fost deja instalate, indiferent de perioadă, fie că sînt în industrie sau în gospodăriile casnice, vor putea fi utilizare pînă la încheierea ciclului de viață. Nimeni nu va merge și nu va scoate de la moș Ion foile de ardezie de pe casă. Legea va intra în vigoare la șase luni de la data adoptării, respectiv avem o perioadă în care oamenii să se adapteze", a precizat Munteanu.

Reprezentanții Ministerului Mediului consideră că aceste măsuri vor îmbunătăți calitatea aerului atmosferic, vor reduce impactul poluării atmosferice asupra mediului ambiant și sănătății omului.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

parlament , lege , construcție , ardezie

Comentarii

 (1)
  • #1 Andrei Răspunde Citează selecţia
    Хуцпа о "вреде асбеста" аналогична хуцпе о "воздействии фреона на озоновый слой".<br>
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1466
Populaţia:
781 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 1.40 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.31 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Horoişte şi Horodişte. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 36 km de oraşul Rezina şi la 85 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.