04 ianuarie 2016, 15:02 Realitatea moldovenească views 4576
Şedinţa specială a Parlamentului a eşuat din lipsă de cvorum
04 ianuarie 2016, 15:02 Realitatea moldovenească views 4576

Şedinţa specială a Parlamentului a eşuat din lipsă de cvorum

La sesiunea specială a legislativului, la care urma să se acorde vot de încredere Guvernului propus de Ion Sturza, au fost prezenţi doar 47 de deputaţi din cei 101 aleşi. În aceste condiţii a fost constată lipsă de cvorum, iar sesiunea nici nu a putut fi deschisă.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a constat că şedinţa specială nu poate avea loc din lipsă de cvorum, iar potrivit jurisprudenţei în situaţia în care există boicotare sau lipsă de cvorum tentativa de învestire a Guvernului se consideră eşuată.

Potrivit legislaţiei, preşedintele ţării urmează să lanseze consultările pentru a desemna un alt candidat la funcţia de premier.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

parlament , sedinta , guvern , Ion Sturza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1710
Populația:
345 locuitori

Balinţi este un sat din cadrul comunei Iarova, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Balinți a fost menționat documentar în anul 1710.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.