18 ianuarie 2016, 17:08 Realitatea moldovenească views 4220
Victimele exploziei de la Piața Centrală vor primi cîte un ajutor financiar
18 ianuarie 2016, 17:08 Realitatea moldovenească views 4220

Victimele exploziei de la Piața Centrală vor primi cîte un ajutor financiar

Victimele deflagrației de la Piața Centrală vor primi câte un ajutor financiar de 20 000 de lei. Deocamdată, doar pentru 13 persoane internate au fost alocați bani din fondul de rezervă al Primăriei, iar victimele vor putea să intre în posesia lor în această săptămână. Anunțul a fost făcut de șefa Direcției finanțe, Veronica Herța.

Ulterior, vor fi examinate și alte cereri care au fost depuse pentru acordarea unui ajutor financiar din partea mai multor persoane care au avut de suferit în urma deflagrației, dar nu au fost internate.

Șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, a menționat că mai multe persoane au solicitat ajutor medical în acea zi, însă în urma investigațiilor s-a constatat că ele nu necesită a fi internate și nici să fie incluse în lista cu referire la victimele exploziei.

În ceea ce privește starea pacienților, dintre cele 10 persoane internate în instituțiile medicale din Chișinău, opt persoane rămân în spital, starea acestora fiind satisfăcătoare. O persoană a fost deja externată, iar un bărbat a decedat ieri.

Potrivit lui Moldovanu, bărbatul avea ciroză hepatică în stare avansată, ceea ce a dus la deces. Acesta nu a fost grav rănit în urma incendiului de la Piața Centrală, având arsuri pe 20% din suprafața corpului. Bărbatul nu are rude și era divorțat. Autoritățile vor lua legătura cu fosta soție pentru a decide organizarea funeraliilor, iar Primăria ar putea contribui financiar.

Cu referire la cele trei femei internate la Spitalul de Arsuri de la București, două dintre ele rămân în stare gravă și sunt conectate la aparatul de ventilare artificială. Doar o pacientă prezintă îmbunătățiri.

Realitatea.md amintește că un incendiu s-a produs, sâmbătă, 9 ianuarie, într-o clădire cu două etaje de pe teritoriul Pieţei Centrale din Chişinău, pe bulevardul Ştefan cel Mare, după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz.

Incendiul, care a cuprins în total 55 de metri pătraţi din bucătăria şi salonul localului, a fost localizat în 15 minute, fiind salvat restul clădirii.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

ajutor material , explozie , piata , victime

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
990 locuitori

Bocşa este un sat din cadrul comunei Risipeni, raionul Făleşti. Satul Bocşa este situat la 12 km de oraşul Făleşti şi la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 990 de oameni. Satul Bocșa a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.