19 ianuarie 2016, 15:55 Realitatea moldovenească views 4872
Sondaj: „Jaful secolului” este problema care îi preocupă cel mai mult pe moldoveni
19 ianuarie 2016, 15:55 Realitatea moldovenească views 4872

Sondaj: „Jaful secolului” este problema care îi preocupă cel mai mult pe moldoveni

Cel mai răsunător eveniment al anului 2015, în opinia moldovenilor, a fost devalizarea sistemul bancar, precum și reacția inadecvată a autorităților față de această fraudă. Concluzia poate fi desprinsă dintr-un sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, în perioada 8-16 ianuarie curent.

Astfel, 40,2% dintre respondenți s-au arătat îngrijorați de fraudele comise în sistemul bancar și de indiferența autorităților față de recuperarea banilor furați. Alți 23 la sută dintre respondenți au fost marcați de protestele care au avut loc anul trecut, în toată țara.

Constituirea Platformei „DA" și desfășurarea Marii Adunări Naționale au fost menționate ca fiind evenimente importante de 20% dintre intervievați, în timp ce 18 la sută s-au referit la protestele organizate de PSRM.

Alegerile locale au constituit un eveniment important în opinia a 16% dintre respondenți, iar criza politică – în opinia a 14%. Lupta cu corupţia, criza economică și lipsa finanţărilor externe i-a preocupat pe 13,8% și, respectiv, 12,3% dintre intervievați.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1200 de persoane din toate regiunile Republicii Moldova.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , banca , sondaj , eveniment

Comentarii

 (1)
  • #1 Evgenii Răspunde Citează selecţia
    Создаётся впечатление будто никакой  «кража века» - не было. Уходят от главной проблемы. Завтра скажут нехватка следователей прокуратуры , увеличить штат.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1771
Populația:
680 locuitori

Pociumbăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pociumbăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, care se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 680 de oameni. Satul Pociumbăuți a fost menționat documentar în anul 1771.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.