20 ianuarie 2016, 16:42 Realitatea moldovenească views 7099
Guvernul Filip a obținut votul de încredere al Parlamentului
20 ianuarie 2016, 16:42 Realitatea moldovenească views 7099

Guvernul Filip a obținut votul de încredere al Parlamentului

Parlamentul a acordat astăzi vot de încredere cabinetului de miniștri condus de democratul Pavel Filip. Pentru învestirea guvernului s-au pronunțat 57 de deputați din partea PD, PLDM, PL și a Platformei social-democrate, care formează majoritatea parlamentară, notează NOI.md.

„Le mulțumesc colegilor din PD pentru încrederea și sprijinul pe care mi le acordă. Îi felicit pe colegii din majoritatea parlamentară pentru modul responsabil în care contribuie la evitarea anticipatelor și la stabilizarea țării. Voi depune toate eforturile să mențin un dialog atît cu colegii din majoritate, cît și cu cei din opoziție. Să fie într-un ceas bun”, a declarat Filip imediat după obținerea votului de încredere.

Precizăm că ședința de astăzi a Parlamentului, în care au fost supuse votului componența Guvernului Filip și programul de activitate pentru anii 2016-2018, a durat 35 de minute. La propunerea lui Marian Lupu, plenul a trecut direct la procedura de vot, fără a-l audia pe candidatul la funcția de premier și a-i adresa întrebări, așa cum prevede Regulamentul. Liderul democraților a înaintat propunerea de a grăbi procedura de învestire, din cauza boicotului organizat de deputații socialiști în plenul Parlamentului.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

parlament , guvern , Pavel Filip

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
288 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Mirnoe a fost întemeiat în anul 1949.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.