21 ianuarie 2016, 12:13 Realitatea moldovenească views 6888
Filip a spus cum va fi căutat miliardul furat
21 ianuarie 2016, 12:13 Realitatea moldovenească views 6888

Filip a spus cum va fi căutat miliardul furat

Noul guvern al Republicii Moldova se va implica în mod activ în soluţionarea problemei de recuperare a miliardului furat din băncile ţării în măsura competențelor sale. Acest lucru a fost menţionat în cadrul discursului pregătit de către prim-ministrul Pavel Filip, pe care el însă nu a reuşit să-l rostească pe deplin ieri în Parlament. Acesta a fost difuzat de Serviciul de presă al Guvernului.

Pavel Filip a menţionat că sîntem în situația de a constata astăzi că societatea noastră a ajuns la o răscruce a modernizării şi Moldova nu poate fi o țară cu adevărat europeană dacă nu va face curățenie în justiție, dacă nu va depolitiza instituțiile de stat. Potrivit lui, instituții slabe înseamnă o țară slabă.

„Iar dispariția miliardului și eșecurile din sistemul financiar-bancar ne-au arătat ce dezastre se pot produce atunci cînd instituțiile statului sînt slabe. Republica Moldova nu se poate resemna cu ideea că acești bani sînt pur și simplu pierduți; ei trebuie întorși, iar Guvernul se va ocupa în mod activ de această problemă, în măsura competențelor care îi revin", a specificat Pavel Filip. El a menţionat că la fel de importantă ca recuperarea banilor este împiedicarea repetării acestui scenariu, prin întărirea sistemului bancar și transparentizarea lui.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

guvern , miliard

Comentarii

 (1)
  • #1 evgenii Răspunde Citează selecţia
    А где вы были до этого ???, вы пополняли свой личный бюджет ?. И до вас очередь дойдёт .
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
866 locuitori

Mărculeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Mărculeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 4 km de orașul Florești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 866 de oameni. Satul Mărculești a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.