29 ianuarie 2016, 14:31 Realitatea moldovenească views 5340
Ministrul Economiei a introdus un moratoriu de trei luni asupra controalelor
29 ianuarie 2016, 14:31 Realitatea moldovenească views 5340

Ministrul Economiei a introdus un moratoriu de trei luni asupra controalelor

Ministrul Economiei Octavian Calmâc a semnat un Ordin privind instituirea moratoriului asupra controalelor de stat efectuate de către autoritățile administrative din subordinea ministerului abilitate cu funcții de control.

Astfel, timp de trei luni Agenția pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Principal de Stat pentru Supravegherea Tehnică a obiectelor Industriale Periculoase și Inspectoratul energetic de Stat nu vor efectua controale la agenții economici.

Pe parcursul moratoriului, aceste autorități vor desfășura activități de fortificare a capacităților instituționale, evaluare a riscurilor de corupție și elaborare a planurilor de integritate, instruiri, schimb de experiență ș.a.

Totodată, pentru monitorizarea implementării moratoriului asupra controalelor, la Cancelaria de Stat va fi instituită o linie verde pentru agenții economici, la care vor putea denunța controalele efectuate de organele statului cu funcție de control.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

control , economie , ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1719 locuitori

Bulăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Bulăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1719 oameni. Satul Bulăiești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.