01 februarie 2016, 14:46 Realitatea moldovenească views 6851
Pașaportul moldovenesc în clasamentul celor mai puternice pașapoarte din lume
01 februarie 2016, 14:46 Realitatea moldovenească views 6851

Pașaportul moldovenesc în clasamentul celor mai puternice pașapoarte din lume

Pașaportul biometric moldovenesc se află pe locul 37 în clasamentul celor mai puternice pașapoarte din lume.

Un paşaport, înseamnă de obicei liberă circulaţie, cât şi alte avantaje. Totuşi, nu toţi se pot bucura de aceste avantaje, în dependenţă de ţară și cetăţenia pe care o deţin.

Clasamentul „The Passport Index" arată care sunt cele mai puternice pașapoarte din lume, în funcţie de libertatea de a circula în străinătate, de care se bucură cetăţeanul.

Studiul a fost realizat în baza statelor membre ale Organizației Națiunilor Unite, 193 la număr, și 6 teritorii de facto, printre care Macao, Kosovo și Taiwan.

În fruntea clasamentului găsim Marea Britanie şi SUA, cătățenii cărora pot călători liber în 147 de state fără viză, pe locul 2 se află Coreaa de Sud, Germania și Franţa, cu 145 de ţări fără viză, în timp ce locul 3 este ocupat de Italia și Suedia, cu 144 de țări fără viză.

Republica Moldova se află pe locul 37 în lume din 80, alături de El Salvador.

DE MENȚIONAT că conform sursei citate cetățenii moldoveni pot călători în 97 de state fără vize, pe cînd datele oficiale prezentate de autiritățile moldovenești (MAEIE) indică o cifră mult mai mică: 72 de state fără vize.

Cuvinte cheie:

pasaport , Moldova , rating

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
1334 locuitori

Onişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverida și Onişcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1334 de oameni.Satul Onișcani a fost menționat documentar în anul 1653.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.