03 februarie 2016, 15:47 Realitatea moldovenească views 5097
Opinii împărţite privind implementarea Acordului de asociere cu UE
03 februarie 2016, 15:47 Realitatea moldovenească views 5097

Opinii împărţite privind implementarea Acordului de asociere cu UE

Experţii au păreri împărţite privind termenul de 30 de zile acordat de către premierul Pavel Filip pentru lichidarea restanţelor la implementarea Acordului de asociere cu UE. În timp ce unii consideră că termenul este real, alţi sunt de părerea că nu se va reuşi încadrarea în termen. Declaraţiile contradictorii au fost formulate în cadrul emisiunii „Fabrika" de la postul de televiziune „Publika TV".

Avocatul Roger Gladei consideră că guvernarea ar putea să se încadreze în acest termen şi că acest lucru depinde mai mult de Parlament decât de Guvern. „Au fost mai multe proiecte de legi importante pe care le-a elaborat Guvernul, dar n-au fost votate de către Parlament. Dar avem semnale pozitive din interiorul sistemului judecătoresc. Oamenii vor reforme. Sunt premize pentru soluţionarea lucrurilor spre bine", a spus avocatul.

Şi Alexandru Cauia, decanul facultăţii de drept de la ULIM, se arată optimist în privinţa termenului fixat de Filip. „Strategii şi planuri avem multe, trebuie doar de început lucrul. Cred că până la urmă corupţia va înceta de la sine", a opinat Cauia.

De altă părere este însă expertul IDIS „Viitorul", Corneliu Ciurea. „Sunt sceptic că vor reuşi să se încadreze în acest termen. Nu cred în reforme radicale. Europenii nu vor de la noi să schimbăm structura sistemului. Ei vor să vadă corupţi de rang înalt după gratii. Avem şi de aceştia, însă toţi sunt de o culoare politică. Trebuie să se schimbe guvernarea ca să avem la puşcărie corupţi de rang înalt de altă culoare", a declarat expertul.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

acord , UE , prim-ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.