04 martie 2016, 10:04 Realitatea moldovenească views 4959
Rusia înăsprește regulile de importare a fructelor cu certificate din Moldova
04 martie 2016, 10:04 Realitatea moldovenească views 4959

Rusia înăsprește regulile de importare a fructelor cu certificate din Moldova

Federația Rusă înăsprește din 9 martie regulile de importare a merelor și perelor cu certificate din Moldova, deoarece suspectează Belarusul de livrări de produse din Uniunea Europeană sub masca produselor moldovenești. Anunțul a fost făcut pentru TASS de către Serghei Dankvert, șef al „Rosselhoznadzor"-ului.

„Noi, probabil, astăzi vom expedia o scrisoare că de la 9 martie importul se va realiza doar prin punctele de trecere ale Rusiei. Vom verifica minuțios autenticitatea certificatelor", a menționat Serghei Dankvert.

Potrivit lui, această măsură este dictată de faptul că mărfurile vămuite în Belarus și circulă mai departe nu tranzitează, ci se deplasează pe teritoriul Uniunii Vamale.

În legătură cu exportul în Rusia a merelor poloneze sub masca celor moldovenești, s-a declanșat un scandal internațional . Schema internațională frauduloasă a fost deconspirată de un grup de jurnaliști din Lituania și Moldova.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , import , mere , fructe si legume , reguli

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2486 locuitori

Colicăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Colicăuţi şi Trestieni. Suprafaţa totală a localităţilor din cadrul comunei alcătuieşte aproximativ 3.70 kilometri pătraţi. Satul Colicăuţi este situat la o distanţă de 7 km de  orașul Briceni. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Prima atestare documentară a satului Colicăuţi din âinutul Hotin datează din iulie 1575. În vechime satul s-a numit Culiceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.