11 aprilie 2016, 15:30 Realitatea moldovenească views 6828
Declarația specială a Mișcării Populare
11 aprilie 2016, 15:30 Realitatea moldovenească views 6828

Declarația specială a Mișcării Populare "Salvați Moldova!" privind formarea "Sfatului Țării-2"

Mișcarea Populară "Salvați Moldova!" condamnă categoric marșul unioniștilor, desfășurat cu atributele altui stat pe străzile capitalei Moldovei.

Acțiunea care a avut loc reprezintă o amenințare directă la adresa suveranității și integrității teritoriale a țării noastre.Mișcarea consideră periculos orice sprijin politic, diplomatic, moral și material al ideilor unionismului. Acțiunile susținătorilor"Marii Uniri", menite să destabilizeze situația social-politică din țară și să escaladeze tensiunea, nu sînt acceptabile pentru poporul moldovenesc!

Cu consimțămîntul puterii corupte, care e contra poporului, cîțiva renegați declanșează în mod deschis distrugerea propriei țări. Acest lucru este fără precedent în istoria mondială. Acest comportament îi dă poporului moldovenesc tot dreptul de a se ridica în apărarea țării sale și de a-și exprima votul de neîncredere față de așa-numitele autorități, care nu sînt capabile să apere nici interesele națiunii, nici statul, în general.

Susținătorii unirii Moldovei cu România, la 27 martie, la Chișinău au adoptat declarația cu privire la necesitatea "Unirii", "harta rutieră", care prevăd reunificarea țărilor în anul 2018, precum și au format "Parlamentul alternativ" - ". Sfatul Țării-2". Chemările publice de punere în aplicare a acțiunilor care vizează încălcarea integrității teritoriale constituie o infracțiune, ce impune pedeapsă, în orice țară dezvoltată. Formarea organului, indicat mai sus este crimă de stat și ar trebui pedepsită conform legii!

Mișcarea populară "Salvați Moldova!" cheamă toate forțele patriotice ale Republicii să-i declare pe membrii"Sfatului Țării-2" – trădători ai poporului moldovenesc. În toate veacurile aceștia erau disprețuiți și lichidați, soarta lor nu era una de invidiat. Faptele trădării intereselor propriului popor le sînt cunoscute locuitorilor țării noastre. Acești trădători nu au fost iertați, nu-i vom ierta nici acum!

Pe cetățenii străini, care au susținut marșul ilegal, îi avertizăm cu privire la posibilele consecințe negative care pot surveni în cazul participării lor repetate la activități de acest gen. Mișcarea va face tot posibilul ca să împiedice o nouă sosire a susținătorilor români ai reunificării. Înțelegem foarte bine faptul că aceste forțe continuă o cale extrem de periculoasă pentru popor și țară, sporind confruntarea în societate, semănînd discordie. Considerăm că este absolut inacceptabilă și ponegritoare încă o adunătură a nepatrioților și naționaliștilor.

Nu uitați, Moldova este țara noastră, istoria noastră! Sîntem acasă și avem de gînd să ne apărăm vatra, cu toate mijloacele disponibile.

Jos trădătorii! Jos slugoii românilor! Vivat Moldova lui Ștefan cel Mare!

Noi sîntem puterea! Împreună vom învinge!

Consiliul Mișcării Populare "Salvați Moldova!"

30.03.2016

***

Mișcarea Populară "Salvați Moldova!" e o asociație a organizațiilor non-guvernamentale și a persoanelor fizice, fondată la 18 martie 2016, în scopul consolidării statalității, suveranității și integrității Moldovei. Mișcarea a fost fondată de către ofițerii din structurile de forță ale Moldovei în retragere (ale Serviciului de Informație și Securitate RM, Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ministerului Apărării RM, Serviciului Grăniceri a RM, Brigăzilor Forțelor Speciale, dar și de veterani ai Războiului din Afganistan și alții), precum și de către reprezentanți ai organizațiilor publice patriotice și ai organizațiilor comunitare din Moldova.

Din componența Consiliului Coordonator al Mișcării fac parte reprezentanți ai organizațiilor: Comitetului pentru Salvarea Națională "Pentru Moldova!", Sindicatul angajaților organelor de drept din Moldova, Organizația obștească "Republica", Organizația Veteranilor Serviciului Grăniceri ai RM, Mișcarea "Patria noastră - Moldova" etc. În calitate de președinte al Consiliului a fost înaintat colonelul în retragere Ion Mahu.

De menționat că "Mișcarea nu este un proiect politic și își propune să unească reprezentanții tuturor naționalităților care locuiesc pe teritoriul Moldovei, atît nepartinici, precum și reprezentanții diferitor partide, a tuturor acelora care pledează pentru păstrarea suveranității și identității țării, care doresc să apere istoria moldovenească, limba, statalitatea și dacă va fi necesar să se ridice în apărarea Patriei".

Serviciul de presă al Mișcării "Salvați Moldova!"

E-mail: : info@salvammoldova.org

www.salvammoldova.org

Tel.: +373 69540298, +373 79519863

Cuvinte cheie:

Moldova , declarație , Sfatul Țării

Comentarii

 (2)
  • #2 Sirius Răspunde Citează selecţia
    Ce vorbesti domnule??
  • #1 Anonymous Răspunde Citează selecţia
    Voi asa-zisii statalisti sinteti adevaratii tradatori ai Moldovei! Stiti foarte bine ca dupa reunire DNA-ul romanesc il trimite imediat pe Plahotniuc dupa gratii si de aia va opuneti, ca sa il aparati pe papusar!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
136 locuitori

Gherșunovca este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Gherșunovca alcătuia 136 de oameni în anul 2004. Satul Gherșunovca a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.