17 aprilie 2016, 12:40 Realitatea moldovenească views 5714
CEC a contestat decizia privind organizarea referendumului la Curtea Supremă de Justiţie
17 aprilie 2016, 12:40 Realitatea moldovenească views 5714

CEC a contestat decizia privind organizarea referendumului la Curtea Supremă de Justiţie

Comisia Electorală Centrală a contestat decizia Curții de Apel Chișinău prin care a fost obligată să organizeze referendumul pentru revizuirea Constituției.

În opinia secretarului CEC, Andrei Volentir, hotărârea instanţei reprezintă o ingerință în activitatea autorităţii electorale.

Decizia Curții de Apel a fost contestată la Curtea Supremă de Justiție după ce Comisia Electorală Centrală a fost obligată să adopte o hotărâre cu privire la inițierea referendumului în favoarea căruia s-au colectat peste 400.000 de semnături.

Plebiscitul a fost inițiat de platforma "Demnitate și Adevăr", în spatele căreia stau oligarhii daţi în urmărire internaţională Victor și Viorel Țopa.

CEC a respins inițiativa motivând că grupul de inițiativă nu a acumulat numărul necesar de semnături în jumătate din unitățile teritorial- administrative de nivelul doi, adică în raioane și municipii, așa cum prevede Constituția.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

CEC , referendum , Curtea de Apel

Comentarii

 (1)
  • #1 Aureli Răspunde Citează selecţia
    «Достоинство и правда», за которой стоят объявленные в международный розыск олигархи Виктор и Виорел Цопа. В. Плохотнюк в каком  розыске, или он в особенном  порядке для одаренных ублюдков.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
423 locuitori

Coada Iazului este un sat din cadrul comunei Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Sîngerei și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 423 de oameni. Satul Coada Iazului a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.