22 aprilie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 5731
Mitropolitul Vladimir a sfinţit bucatele la un combinat de panificație
22 aprilie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 5731

Mitropolitul Vladimir a sfinţit bucatele la un combinat de panificație

Mirosul de cozonaci începe să domnească în ţară. Un sobor de preoți, în frunte cu Mitropolitul Vladimir, a mers astăzi la cel mai mare combinat de panificație din ţară unde a sfințit produsele care vor ajunge pe mesele de Paște.

Sute de angajaţi muncesc din greu pentru ca produsele să ajungă pe mesele oamenilor.

"Munca în această perioadă este foarte obositoare, dar ne străduim să facem felul sărbătorilor care vin, deoarece le așteptăm cu mare plăcere și cu drag", a spus un angajat.

De la începutul săptămânii, în această secție s-au produs peste 10.000 de prăjituri și cozonaci. Cea mai mică prăjitură cântărește numai o sută de grame și poate fi cumpărată în magazine la un preț de opt lei. Iar cel mai mare cozonac are un kilogram și ajunge până la 150 de lei.

Conducerea combinatului de panifacţie a decis, anul acesta, să ofere consumatorilor mai multe tipuri de cozonac. Produsele vor fi disponibile în magazine începând cu săptămâna viitoare.

"Noi planificăm în jurul de 150 de tone de produse. Anul acesta avem în jurul la cinci produse noi. Sunt trei produse panettone, sunt checuri, sunt dulciuri", a explicat directorul general al SA "Franzeluța", Boris Androş.

În contextul sărbătorilor din această perioadă, Mitropolitul Vladimir a îndemnat toți credincioșii să meargă la biserică în duminica Floriilor: "Sărbătoarea Floriilor este una din cele 12 mari sărbători ale anului care prevestește deja apropierea nemijlocită a Învierii Hristos. Pe data de 24, adică duminică, de Florii în scuarul Catedralei o să ne bucurăm cu toții de această frumoasă zi. Vă invităm pe toți să fiți împreună cu noi."

Floriile sunt sărbătorite în a şasea duminică din Postul Mare.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Mitropolit , Franzeluţa , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3803 locuitori

Selemet este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Selemet este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3803 oameni. Satul Selemet a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.