06 mai 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 5376
Mai multe activităţi cu prilejul Zilei Europei
06 mai 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 5376

Mai multe activităţi cu prilejul Zilei Europei

Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat miercuri şedinţa Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, în cadrul căreia, au fost examinate evoluţiile în implementarea angajamentelor asumate în contextul implementării Acordului de Asociere.

Totodată, a fost aprobat Planul de acţiuni cu privire la celebrarea Zilei Europei în anul 2016, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Potrivit Planului, instituţiile de stat vor organiza o serie de activităţi de promovare a valorilor europene şi proiectelor de dezvoltare, realizate din fonduri europene. Guvernul Republicii Moldova va participa, de asemenea, la evenimentele organizate de Delegaţia UE în Republica Moldova, cum ar fi „Orăşelul European", care în acest an va fi amenajat, pe 14 mai, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare şi Sfînt" din capitală.

În afară de „Orăşelul European", devenit deja tradiţional, pe toată perioada lunii mai sînt preconizate diverse expoziţii, ateliere de creație, evenimente culturale, dezbateri şi prezentări de informare a publicului despre UE, iar la finele lunii mai se planifică un turneu de fotbal.

De asemenea, în premieră, va fi organizat un concurs de artă stradală („street-art"), pentru cea mai reuşită operă cu tema „Ziua Europei". Concursul se va desfăşura în perioada 10-13 mai şi are drept scop promovarea artei murale, a tinerilor artişti care activează în acest domeniu, precum şi renovarea spaţiilor urbanistice ale oraşului în stilul capitalelor statelor membre ale UE. Pe 14 mai vor fi desemnate cele mai reuşite creaţii şi decernate premiile. Concursul a fost lansat, iar informaţii mai detaliate cu privire la participare pot fi găsite accesînd acest link: http://www.mfa.gov.md/img/docs/concurs_street_art.pdf.

În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost luată decizia privind crearea unei reţele integrate de comunicare guvernamentală, în scopul consolidării sistemului de comunicare al Guvernului, asigurării unei comunicări eficiente pe plan intern şi extern şi a instituirii unei cooperări inter-instituţionale în elaborarea şi punerea în aplicare a strategiilor de comunicare guvernamentale.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1652 locuitori

Congazcicul de Sus este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Congazcicul de Sus, Congazcicul de Jos și Duduleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Comrat și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1652 de oameni. Satul Congazcicul de Sus a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.