30 octombrie 2016, 11:55 Realitatea moldovenească views 14391
„Du-te acasă, George Simion!” (Video)
30 octombrie 2016, 11:55 Realitatea moldovenească views 14391

„Du-te acasă, George Simion!” (Video)

Ion Mahu, conducătorul Consiliului Mișcării Populare „Salvăm Moldova!", fost director al Direcției principale contraspionaj din cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate al RM, colonel în retragere, se arată indignat de prezența pe teritoriul Republicii Moldova a cetățeanului României George Simion.

În acest context, Mahu îi adresează acestuia un mesaj, în cadrul unui interviu pentru moldovenii.md.

„Ar fi bine, domnule Simion (nu pot să-și spun «domn») să-ți ei catrafusele și să te duci acasă. Să ei o bucată de pămînt, s-o prășești, să cultivi ceva acolo – roșii, castraveți. Să te duci la piață și să-i vinzi și să faci o «capică»! Să nu îmbli pe străzile noastre, să le murdărești cu picioarele tale murdare. Du-te acasă! Dacă nu ai bani, eu te duc personal pînă la hotar. Dacă nu pe pod, pe apă te duc, prin aer – cum dorești, numai du-te acasă. Nu ne impune pe noi să luăm alte măsuri, că nu-ți mai permitem să faci mișcări și marșuri unioniste. Ți-a dat voie prim-ministrul, dar nu poporul moldovenesc. Nu ne învăța în ce limbă să vorbim, că limba noastră este foarte veche pe pămîntul acesta și se numește «limba moldovenească» și istoria noastră este foarte veche în Europa și se numește «istoria Republicii Moldova»", a accentuat Mahu.

Cu titlu aparte, conducătorul Consiliului Mișcării Populare „Salvăm Moldova!" a atras atenția organelor abilitate. „E o rușine națională a noastră ca să vină cineva, un oarecare Simion, cetățean român, să ne dicteze ce trebuie să facem, cum să ne purtăm și în ce limbă să vorbim", a remarcat Ion Mahu.

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.