09 ianuarie 2012, 12:26 Realitatea moldovenească views 4461
09 ianuarie 2012, 12:26 Realitatea moldovenească views 4461

Pentru vînzătorii moldoveni de miere au fost introduse noi reguli de marcare

Guvernul Moldovei a aprobat amendamentele la Regulamentul tehnic „Miere naturală”, care stabilesc cerinţe noi faţă de marcarea mierii de albine destinate comercializării.

Potrivit noilor amendamente, informaţia de pe ambalaj trebuie să conţină informaţie despre ţara de origine, greutatea acestuia, denumirea, adresa producătorului sau a vînzătorului, capacitatea energetică a produsului, anul roadei, termenii de producere etc. Condiţii aparte sînt stabilite pentru marcarea mierii destinate industriei alimentare.

Amendamentele respective au fost aprobate pentru armonizarea legislaţiei naţionale cu standardele europene şi o informare mai amplă a cumpărătorilor despre producţia realizată.

Astfel, se preconizează că implementarea noilor reguli va contribui la extinderea exportului mierii în statele Uniunii Europene.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1482 locuitori

Zagarancea este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elizavetovca, Semeni și Zagarancea. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1482 de oameni. Satul Zagarancea a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.