01 iulie 2016, 10:30 Realitatea moldovenească views 5362
Ecusoanele de inspecţie tehnică vor fi aplicate pe plăcile de înmatriculare
01 iulie 2016, 10:30 Realitatea moldovenească views 5362

Ecusoanele de inspecţie tehnică vor fi aplicate pe plăcile de înmatriculare

De la cu 1 ianuarie 2017, ecusoanele de inspecţie tehnică vor fi aplicate pe numerele de înmatriculare a autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în Republica Moldova şi nu pe parbriz, ca şi până în prezent, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată de Guvern.

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Vasile Botnari a spus că noile ecusoane vor contribui la excluderea cazurilor de falsificare a plăcilor de înmatriculare, vor îmbunătăți nivelul calității și securității acestora. Va spori şi posibilitatea monitorizării stricte a numerelor de înmatriculare.

Ecusoanele vor fi lipite, atât pe plăcuța din față, cât şi pe cea din spate a mașinii pentru a fi vizibile în cadrul sistemelor automatizate de monitorizare a traficului rutier. Totodată, şoferii vor trebui să aibă obligatoriu la bordul autovehiculelor rapoartele de inspecție tehnică, care vor însoți ecusoanele lipite pe plăcuțele de înmatriculare. Emiterea noilor ecusoane a devenit posibilă după preluarea experienţei mai multor state, precum Germania, România, Austria, Lituania, Ungaria.

Plăcile auto, emise în Moldova din luna aprilie 2015, prevăd un spaţiu special pentru noile ecusoane de inspecţie tehnică. Aplicarea noului ecuson nu va modifica prețul plăcuțelor de înmatriculare.

Ecusoanele eliberate până la data intrării în vigoare a noilor reguli vor rămâne valabile până la expirarea termenului lor de valabilitate.

Sursa: www.ipn.md

Comentarii

 (2)
  • #2 Gheorghe Răspunde Citează selecţia
    • позволят повысить их качество и безопасность. Повысится и возможность вести строгий учёт номерных знаков.
    • бред!!!!!
  • #1 pppppppo Răspunde Citează selecţia
    Почему мы как обезьяны повторяем как в Германии,Литве и т.д.Когда закончится этот разводняк на деньги людей,уроды?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
389 locuitori

Buzdugeni este un sat din cadrul comunei Burlăneşti, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 28 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 389 de oameni. Satul Buzdugeni este menționat documentar la 29 aprilie 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.