02 iulie 2016, 10:20 Realitatea moldovenească views 4905
Guvernul a aprobat majorarea îndemnizaţiilor pentru unele categorii de beneficiari
02 iulie 2016, 10:20 Realitatea moldovenească views 4905

Guvernul a aprobat majorarea îndemnizaţiilor pentru unele categorii de beneficiari

Guvernul a aprobat majorarea îndemnizaţiilor pentru unele categorii de beneficiari. Astfel, persoanele care au activat în instituţiile de învățământ din partea stângă a Nistrului şi din oraşul Bender, subordonate Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova, precum şi majorarea de două ori a cuantumului alocațiilor lunare nominale de stat pentru:

- persoanele care s-au învrednicit de titluri onorifice şi celor decorate cu medalii;

- persoanele decorate cu ordine, cu excepţia persoanelor decorate cu ordinele "Ordinul Republicii", "Ştefan cel Mare"şi "Slava Muncii" de clasele I, II şi III şi persoanelor care deţin titlul de Erou al Muncii Socialiste;

- persoanele care s-au învrednicit de titluri onorifice, celor decorate cu medalii şi ordine.

Totodată, Executivul a aprobat majorarea, de la 1 august 2016, a îndemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 1,5 ani, acordată persoanelor neasigurate până la 540 de lei, şi a cuantumului minim al celei acordate pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, pentru persoanelor asigurate până la 540 de lei.

Costul majorării cuantumului îndemnizaţiei pentru prima categorie de beneficiari este de aproximativ 14,7 milioane lei, în timp ce pentru a doua categorie - de 3,3 milioane lei.

Avizul urmează să fie transmis Parlamentului pentru a fi examinat în timpul adoptării Proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2016.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

guvern , indemnizatii , bani

Comentarii

 (1)
  • #1 Xela Răspunde Citează selecţia
    имеющих звание Героя Социалистического труда. Хероями соц.труда становились в результате приПИСЬКИ или отПИСЬКИ, а хероиньями из за ПИСЬКИ. Военные и гебня профукали все безсмысленные войны, даже саму страну которой присягали. Хорошо хоть иногда вспоминают иногда про тех кто защищал молодую республику /порождение мочашвили/а за одно с ними и тех которые предавали их.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
192 locuitori

Zolonceni este un sat din cadrul oraşului Criuleni, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Criuleni și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 192 de locuitori. Satul Zolonceni a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.