07 iulie 2016, 10:55 Realitatea moldovenească views 4647
Militarii moldoveni din Kosovo au început executarea misiunilor
07 iulie 2016, 10:55 Realitatea moldovenească views 4647

Militarii moldoveni din Kosovo au început executarea misiunilor

După o lună de instruire practică și teoretică, militarii Armatei Naţionale din cel de-al cincilea contingent detașat în operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo, au demarat executarea misiunilor în aria de responsabilitate.

Potrivit comandantului contingentului, locotenent-colonelul Adrian Efros, timp de o lună, militarii moldoveni au participat la activități de pază şi apărare a obiectelor de importanță majoră, misiuni de patrulare şi asigurare a securității bazei „Camp Vilaggio Italia" din localitatea Pech, locul dislocării contingentelor țărilor, care fac parte din gruparea de forțe multinațională Vest (MNBG-W).

În aceeași perioadă, pacificatorii moldoveni au fost instruiți de către colegii lor din contingentul portughez la capitolul „fire phobia" şi controlul mulțimii.

Locotenent-colonelul Efros a adăugat că grupul de geniști din cadrul contingentului Armatei Naţionale a început cercetarea regiunii pentru depistarea şi, ulterior, distrugerea obiectelor explozive rămase în sol din perioada conflictului armat.

Contingentul KFOR-5 a plecat în Kosovo la 5 iunie curent. Acesta este format din 41 de militari profesioniști.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

militari , Kosovo , misiune

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1736
Populația:
1075 locuitori

Plopi este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Plopi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Populaţia satului Plopi alcătuia 1075 de oameni în anul 2012. Satul Plopi a fost menționat documentar în anul 1736.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.