13 iulie 2016, 10:30 Realitatea moldovenească views 5918
Proiectul „Livada Moldovei” va fi lansat astăzi
13 iulie 2016, 10:30 Realitatea moldovenească views 5918

Proiectul „Livada Moldovei” va fi lansat astăzi

Programul de restructurare a sectorului horticol din Republica Moldova „Livada Moldovei", cu un buget de 120 de milioane de euro, va fi lansat oficial pe 13 iulie.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, la ceremonia de inaugurare vor participa prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Laszlo Baranyay, și viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Luca. Evenimentul va avea loc în s. Coșernița, raionul Criuleni, livada de mere „Velfruct".

Proiectul investiţional „Livada Moldovei", în valoare de 120 milioane de euro, are ca scop facilitarea şi crearea condiţiilor favorabile pentru restructurarea lanţului valoric al sectorului horticol din Republica Moldova.

Banii oferiți de BEI vor fi investiţi în tehnologizarea şi mecanizarea proceselor de producere primară în horticultură, dotarea cu sisteme de irigare şi antigrindină, modernizarea proceselor de procesare dar şi diversificarea pieţelor de desfacere pentru fructele moldoveneşti.

Se preconizează că în cadrul proiectului „Livada Moldovei" de mijloacele creditului oferit de BEI vor putea beneficia circa 300 de agenți economici și circa 52 mii de gospodării țărănești (de fermieri), care reprezi9ntă segmentul întreprinderilor mici și mijlocii. Proiectul va fi implementat pînă în anul 2020.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Livadă , proiect , lansare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
502 locuitori

Lopatna este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Orhei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Lopatna a fost menționat documentar în anii 1772-1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.