01 august 2016, 14:20 Realitatea moldovenească views 5289
A intrat în vigoare legea care prevede confiscarea averilor nejustificate
01 august 2016, 14:20 Realitatea moldovenească views 5289

A intrat în vigoare legea care prevede confiscarea averilor nejustificate

Confiscarea averilor este acum o normă cu putere juridică. Legea care prevede trecerea gratuită în patrimoniul statului a veniturilor nejustificate a fost promulgată de președintele Republicii Moldova și publicată în Monitorul Oficial, scrie bizlaw.md.

Legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate prevede modul de activitate al inspectorilor de integritate, procedura de control al averilor, intereselor personale și incompatibilităților, declararea averilor și conflictelor de interese, precum și dreptul statului de a iniția procedura de confiscare a bunurilor, în cazul în care acestea nu pot fi justificate.

Legea prevede că la procedura propriu-zisă se va recurge numai dacă va exista o hotărîre definitivă prin care se va constata „caracterul nejustificar al averii". Următorul pas este înștiințarea Ministerului Finanțelor, care ar urma să execute procedura de confiscare. Documentul mai prevede că procedura de executare a hotărîrii judecătorești de confiscare a averii continuă şi împotriva moştenitorilor.

Adoptarea Legii însă nu este pasul final, Guvernul urmează, în termen de 6 luni, să aducă toate actele legislative în concordanță cu prevederile acestei legi. Totodată, urmează să fie puse în aplicare mecanismele de funcționare.

Sursa: www.bizlaw.md

Cuvinte cheie:

lege , avere , confiscare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1769
Populația:
12300 locuitori

Slobozia este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 12 km de municipiul Tiraspol și la 88 km de Chișinău. Conform recensămîntului din 2004 orașul avea o populație de 12 300 locuitori. Orașul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.