22 august 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 4824
Cum să salvezi o persoană în caz de înec (Foto, Video)
22 august 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 4824

Cum să salvezi o persoană în caz de înec (Foto, Video)

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale continuă campania de prevenire a înecurilor. În acest sens scafandrii Detașamentului Căutare Salvare nr.1 au pregătit o lecție practică despre măsurile de salvare în caz de înec, realatează NOI.md.

Lecția a fost ținută duminică pe plaja de la Vadu lui Vodă, iar cei care s-au arătat interesați au fost oamenii care se odihneau. De această dată salvatorii au pus accent pe măsurile de salvare și scoatere din apă peroanelor care se îneacă, dar și pe mișcările corecte care trebuie întreprinse de un potențial salvator.

Oamenii de pe plajă s-au arătat interesați de lecția practică și au ascultat cu atenție toate îndrumările scafandrierilor. Mai mult, salvatorii au demonstrat cum corect se aruncă un colac de salvare ca acesta să poată ajunge la persoana care se îneacă.

Campania de prevenire a cazurilor de înec demarată de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale are scopul de a preveni tragediile în timpul scăldatului. Conform informațiilor operative de la începutul anului 2016 în Republica Moldova și-au pierdut viața în timpul scăldatului 85 de persoane, dintre care 14 minori.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
258 locuitori

Reteni este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Reteni a fost menționat documentar în anul 1569.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.