23 august 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 4863
Ploaia a provocat pagube în mai multe localități
23 august 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 4863

Ploaia a provocat pagube în mai multe localități

În urma ploilor torențiale cu grindină care au căzut pe 21 august, mai multe localități din țară au fost afectate.

Ploaia a făcut ravagii în patru localități din raionul Cantemir. În localitatea Tartaul, în urma averselor au fost avariate 2 poduri și deteriorat circa 2,5 km de drum local. În satul Crăciun, vîntul a smuls 90 de foi de ardezie de pe acoperișul mai multor case de locuit, iar în localitatea Lingura, grindina a afectat 2 km de drum local. Peste 25 ha de viță de vie au fost compromise în satul Antonești, unde precipitațiile au căzut cu grindină.

Vîntul a făcut ravagii și în două localități din raionul Cahul, unde peste 200 de foi de ardezie au fost distruse de pe acoperișurile mai multor construcții din localitățile Alexanderfeld și Roșu. În localitatea Rădoaia, raionul Sîngerei, vîntul puternic a smuls și deteriorat circa 120 de foi de ardezie de pe acoperișul unui depozit de cereale.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, Comisiile pentru situații excepționale teritoriale estimează suma prejudiciilor materiale înregistrate în urma averselor cu grindină.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

ploi , pagube , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1109 locuitori

Răculeşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăşeşti și Răculeşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Răculeşti a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.