25 august 2016, 12:36 Realitatea moldovenească views 4674
Prăpăd în urma ploilor de ieri
25 august 2016, 12:36 Realitatea moldovenească views 4674

Prăpăd în urma ploilor de ieri

Conform datelor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale colectate din subdiviziunile teritoriale, în urma ploilor înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova pe data de 24 august, mai multe localități au fost prejudiciate.

Aversele cu grindină au afectat circa 155 ha de livezi din localitatea Cunicea, raionul Florești. Mai mult, în acest raion au fost deteriorate drumuri locale în satele Zăluceni, Tîrgul și Vertiujeni.

Peste 6 km de drum local a fost afectat în localitatea Barvicea, raionul Călărași, iar mai multe gospodării particulare au fost înnămolite.
Ploaia a făcut ravagii și în satul Slobozia Vărăncău, raionul Soroca unde în urma vântului a fost deteriorat acoperișul unui garaj, iar apa a intrat în cinci gospodării.

Comisiile pentru situații excepționale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciilor materiale înregistrate.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

ploi , pagube , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
2633 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Străşeni. Recea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Strășeni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2633 de oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.