29 august 2016, 09:40 Realitatea moldovenească views 5191
SUA: Moldova își are propria istorie
29 august 2016, 09:40 Realitatea moldovenească views 5191

SUA: Moldova își are propria istorie

"Republica Moldova nu este România și trebuie să rămînă un stat suveran și independent, în interiorul unor granițe sigure", a declarat ambasadorul american la Chișinău, James Pettit, într-un interviu acordat cu ocazia Zilei Independenței.

"Alăturarea la România, de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune, aici, în Moldova", a spus diplomatul, pledînd pentru o cooperare mai bună între clasa politică de la Chișinău și populație, care să se bucure astfel de o țară mai bună.

El a îndemnat însă țara să urmeze în continuare o cale europeană, informează News.ro.

"Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică, cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul Guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova", a insistat James Pettit.

Diplomatul american mai spune ca potențialul în Republica Moldova este "foarte mare", iar poporul Republicii Moldova este "calificat și harnic".

"Este regretabil că atît de mulți cetățeni au plecat din Moldova de la independența ei, nereușind să găsească un loc de muncă sau să vadă un viitor pentru ei aici. Cred ca este foarte important să se încerce să facă lucrurile mai bune aici, pentru ca cel puțin o parte din cei plecați să fie atrași înapoi pentru a contribui", a mai declarat James D. Pettit într-un interviu acordat Moldova 1.

Sursa: www.ziare.com

Cuvinte cheie:

SUA , ambasador , Moldova , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
506 locuitori

Moara Domnească este un sat din cadrul comunei Viişoara, raionul Glodeni. Localitatea Moara Domnească se afla la distanța de 17 km de orașul Glodeni și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 506 oameni. Satul Moara Domnească este atestat în 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.