06 septembrie 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 6252
Salariul mediu al cetățenilor cu studii superioare a fost făcut public
06 septembrie 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 6252

Salariul mediu al cetățenilor cu studii superioare a fost făcut public

Persoanele cu studii superioare au grijă mai mare de sănătatea lor, alimentîndu-se cu produse bine alese. Potrivit datelor statistice, deținătorii diplomelor cu calificare înaltă cheltuiesc pentru alimente un pic mai mult de o treime din venituri, în timp ce acei ce au studii medii și medii-profesionale - aproape jumătate.

Conform datelor statistice, salariul mediu lunar al cetățenilor cu studii superioare este de aproape trei mii de lei. Ei cheltuiesc pentru produsele alimentare circa 1.000 de lei, 7,3 la sută din venituri − pentru medicamente, pentru studii − doar unu la sută.

Bugetul lunar al persoanelor cu studii medii speciale constituie aproape două mii de lei, ei cheltuind pentru produsele alimentare circa 40 la sută din venituri, pentru sănătate - 6 la sută, iar 2,3 la sută − pentru distracții.

Venitul persoanelor fără studii şi al acelora care nu au nici studii medii depășește puțin suma de 600 de lei. Jumătate din această sumă ei o cheltuiesc pentru produsele alimentare, 7 procente - pentru menținerea sănătății și mai puțin jumătate – pentru distracții și odihnă.

Persoanele care nu au studii cheltuiesc lunar aproape jumătate din bugetul lor pentru produse alimentare şi alcool.

Sursa: ru.publika.md

Cuvinte cheie:

salarii , învăţămînt , cetățean

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
911 locuitori

Nicolaevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Valea Rădoaiei și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 911 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.