10 septembrie 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 5356
„Termoelectrica” a solicitat ajustarea tarifelor la energia electrică și cea termică
10 septembrie 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 5356

„Termoelectrica” a solicitat ajustarea tarifelor la energia electrică și cea termică

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat astăzi că a recepționat cererea SA „Termoelectrica" privind aprobarea tarifelor noi la producerea energiei electrice și la energia termică livrată consumatorilor.

Potrivit Serviciului de presă al ANRE, „Termoelectrica" solicită majorarea tarifului pentru producerea energiei electrice cu 12,3%, pînă la 179,51 bani/kWh, și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor cu 27,4%, pînă la 1257,38 lei/Gcal.

Această solicitare este motivată prin creșterea semnificativă a costurilor de producere şi de livrare a energiei electrice și termice de la ultima ajustare a tarifelor care a avut loc în octombrie 2011.

ANRE va desfășura marți dezbaterile publice pe marginea cererii parvenite și a argumentelor privind noile tarife.

SA „Termoelectrica" a fost creată în luna iunie 2015 ca rezultat al procesului de reorganizare a trei entităţi existente anterior – SA „Termocom", SA „CET-1" și SA „CET-2".

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
258 locuitori

Prodăneştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ştefăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Prodăneştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.