29 septembrie 2016, 16:28 Realitatea moldovenească views 4576
Sondaj: Cine este candidatul favorit la alegerile prezidențiale
29 septembrie 2016, 16:28 Realitatea moldovenească views 4576

Sondaj: Cine este candidatul favorit la alegerile prezidențiale

La 30 octombrie moldovenii urmează să meargă la urnele de vot pentru a-și alege președintele.

În acest context, portalul de știri NOI.md efectuează un sondaj pentru a afla cine, în opinia cetățenilor, va cîștiga scrutinul.

Potrivit sondajului, cele mai puține șanse de a accede în fotoliul de președinte au Mihai Ghimpu (1,6%), Iurie Leancă (1,7%) și Dmitri Ciubașenco (7,7%).

În topul favoriților la acest post sînt patru candidați. În fruntea topului se află Igor Dodon, pentru care au votat 47,5% din totalul respondenților, el fiind urmat de Marian Lupu, cu 15,7%. Andrei Năstase, cu 13,6%, cîștigă în fața Maiei Sandu, care a acumulat 10%.

2,2% din numărul persoanelor care au participat la sondaj consideră că niciunul dintre acești candidați nu vor cîștiga alegerile, victoria fiind de partea altor pretendenți.

În total, pînă în prezent, la sondaj au participat 56 794 de persoane. Menționăm că și în continuare vă puteți exprima părerea pe marginea acestui subiect, participînd la sondajul de pe NOI.md, care rămîne activ.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sondaj , alegeri , președinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
745 locuitori

Vîprova este un sat din cadrul comunei Puțintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Vîprova a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.