05 octombrie 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 6946
Astăzi este marcată Ziua profesorului
05 octombrie 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 6946

Astăzi este marcată Ziua profesorului

Astăzi este marcată Ziua internaţională a lucrătorului din învăţământ. Cu această ocazie, peste 50 de cadre didactice de la diferite instituții de învățământ au primit Diploma Guvernului Republicii Moldova pentru rezultate remarcabile în activitatea didactică, promovarea studiilor de calitate, măiestrie profesională și perseverență în implementarea politicii de stat în domeniul educației.

De ziua lor, profesorii au fost felicitați de Ministrul Educației Corina Fusu. „E ştiut că educaţia este privită astăzi ca un proces social, școala fiind o parte a societăţi, unde copilul e pregătit să rezolve complicatele probleme ale vieţii. De aici reiese rolul profesorului, care constă în a-i educa pe elevi în spiritul unui mod demn de viaţă, educaţia fiind capabilă să garanteze unitatea şi coeziunea civică şi morală. Pentru aceasta copiilor, inclusiv copiilor defavorizaţi, trebuie să le fie înlesnit accesul la studii, încurajîndu-i pe calea respectului faţă de sine şi faţă de cei din preajmă", este specificat în mesaj.

Potrivit ministrului, a le cultiva copiilor, adolescenţilor şi tinerilor sentimentul propriei lor valori, a-i face să fie capabili de a se bucura de performanţele societăţii în care trăiesc şi de a juca un rol activ în evoluţia ei, în aceasta constă misiunea educaţiei.

Corina Fusu a îndemnat profesorii să orienteze tânăra generaţie pe făgaşul developării cât mai depline a talentului şi a creativităţii ei.

La momentul actual în sistemul de învățământ preuniversitar sunt 42110 cadre didactice, dintre care 12575 cadre didactice din învățământul preșcolar, iar 29535 din învățămîntul primar și secundar general. Numărul cadrelor didactice din învățământul profesional tehnic secundar și postsecundar constituie 4227 persoane. În învățămîntul superior activează 5305 cadre didactice.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

scoala , învăţămînt , profesor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
711 locuitori

Doibani I este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doibani I, Doibani II și Coicova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani I alcătuia 711 oameni în anul 2011. Satul Doibani I a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.