07 octombrie 2016, 11:27 Realitatea moldovenească views 5570
Festivalul vinurilor tinere ”TULBUREL” – 2016 (Doc)
07 octombrie 2016, 11:27 Realitatea moldovenească views 5570

Festivalul vinurilor tinere ”TULBUREL” – 2016 (Doc)

La Centrul expoziţional Moldexpo, din 7 și până în 9 octombrie 2016, va avea loc festivalul "Tulburel 2016". Evenimentul va oferi locuitorilor şi oaspeţilor Chişinăului o sărbătoare populară inedită, va familiariza vizitatorii cu varietatea de vinuri şi bucate moldoveneşti, precum şi va promova tradiţiile culturale naţionale.

De mii de ani pe aceste meleaguri, toamna, se dă cep la butoaie. Festivalul Tulburel, care începe cu acest frumos obicei, este organizat în spiritul tradiţiilor ţărăneşti ale meleagului moldav. Ajuns în acest an la ediţia a IV-a, festivalul şi-a demonstrat viabilitatea, a devenit un eveniment pitoresc, plin de vervă şi voie bună, sărbătoare cu adevărat îndrăgită de populaţie.

Organizatorii au avut grija de confortul consumatorilor și au creat condiţii decente, care sunt, cu adevărat, propice promovării culturii de consum a vinurilor şi bucatelor. Vedem aici o infrastructură dezvoltată, cu spaţii bine amenajate, acoperite şi, în acelaşi timp, în sînul naturii.

Spaţiul Festivalului include câteva zone:

Food zone – Degustarea bucatelor naţionale: carne la grătar, sarmale, plăcinte, legume, fructe.

Fun zone – Spaţiu pentru concerte: în toate zilele Festivalului vor evolua tarafuri, colective şi interpreţi de muzică populară, etno-rock, uşoară etc. care vor încinge atmosfera de sărbătoare a evenimentului.

Hand made zone – Suvenire, obiecte de artizanat din lemn, ceramică, articole textile în stil naţional; bijuterii, lucrate manual.

Foto zone – poze pentru amintiri.

Regele Festivalului este tulburelul. Fără a neglija savoarea deosebită a vinurilor tinere, vizitatorii vor putea degusta şi din faimoasele vinuri mature moldoveneşti (seci, demiseci, demidulci, dulci) şi băuturi tari, oferite de producători, precum „Barza Albă", „Boiar Grup", „Migdal P" „Vinuri de Comrat", „Vinuri Ialoveni" etc. Deliciile lucorii lui Bahus vor fi completate cu dulciuri, propuse de producători autohtoni de patiserie.

Programul Festivalului: 7-9 octombrie 2016: 10:00 – 22:00. Ceremonia de inaugurare a Festivalului Tulburel va avea loc astăzi, 7 octombrie, cu începere de la ora 16:00.

Program Artictic Tulburel 2016 by Irina Luca on Scribd

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Festival , vin , Moldexpo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
224 locuitori

Morovaia este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 224 de oameni. Satul Morovaia fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.